Pişirme Teknikleri
• Her fincan süt için bir tatlı kaşığı Bıttım kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte kaynatınız. İsteğe göre şeker ilave Ederek servis yapınız.
• Pratik olarak hazırlamak için her fincana bir tatlı kaşığı Bıttım kahvesi iki tatlı kaşığı kahve kreması (süt tozu) kaynar su ilave Ederek servis yapınız.
Menengiç (Bıttım) Kahvesini Türk usulü pişirmek için :
Cezveye her fincan için iki çay kaşığı kahve, isteğe göre şeker ilave edilip kısık ateşte bi iki taşım kaynatılır.
Bir süre bekledikten sonra servis yapılabilir.
Hazır (Instant) Kahve usulü hazırlamak için :
Her fincan için bir çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı kahve kreması isteğe göre şeker ilave edilip üzerine
kaynar su koyarak karıştırılır. Bu hazırlanış biçimi pişirmeye göre daha kolay ve pratiktir.
Faydaları
• Kafein içermez. İçimi yumuşaktır.
• Öksürüğü keser, balgam söktürür.
• Nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir.
• Yaraları tedavi edici özelliği vardır.
• Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
• Ses tellerine ve ses kısıklığına iyi gelir.
• Mide ağrılarını ve mide bulantısını dindirmeye yardımcı olur.
• Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
• Menengiç Kahvesi içinde kimyasal madde yoktur % 100 doğaldır.
• Bünyesindeki doğal antepfıstığı yağı sayesinde, yüksek E vitamini ve
doymamış yağ asidi içerir. Kandaki kolesterolü düşürmeye, kalp ve damar
sertliğini önlemeye yardımcı olur.
• Antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına yaralıdır.
0 yorum